Rock-musiikki paheksutti vanhuksia

Kun rock and roll -musiikki tuli 50-luvulla muotiin, sitä kauhisteltiin, paitsi että nuoriso rakasti sitä. Suomalaisittain nimetty rokki kummastutti kevyempään musiikkiin tottuneita ihmisiä. Moni nykyajankaan rokin kuuntelija ei kuitenkaan tunne se juuria, jotka ovat yhdysvaltalaisessa rhythm and bluesissa. Se ei ollut ainakaan kovin tunnettua Suomessa.

Rokkia paheksuttiin ja sitä pidettiin sivistymättömänä ja jopa rikollisena. Kuvastaa yhteiskunnan pliisuutta, jos Bill Haley and His Cometsin biisi Rock around the Clock, yksi ensimmäisiä tunnetuimpia rock and roll -lauluja, herätti paheksuntaa. Nykyään tuo laulu olisi perin kevyeen poppiin luettavaa musiikkia.

Elvis Presleyn musiikkikaan ei ole mitään verrattuna edes hard rockiin, saati heavy metalliin tai punkiin. Elvis on jonkinlainen nykypopin perusta. Laulut rakennettaan usein aika samaa kaavaa käyttäen, kuin jo Elvis 50-luvulla.

On myös vaikea ymmärtää, miten The Beatlesin jäsenten mukamas pitkiä hiuksia ihmeteltiin. Heidän hiuksensa 60-luvulla jätti jopa korvat näkyviin, mutta silti hiukset olivat miehille pitkät sen ajan mittapuun mukaan. Ulkonäkö ja tyyli ovat noista ajoista lähtien saattaneet kuvastaa ihmisten musiikkimakua ja luonut joukkoon kuuluvuutta. Tämä on toistunut monien musiikkityylien kuulijoissa tähän päivään asti. Ehkä tänä päivänä vaikuttaa siltä, etteivät ainakaan radioiden soittolistojen mukaista musiikkia kuuntelevat nuoret eroa ulkonäöllään toisistaan mitenkään. Vielä 1960-luvulla kuitenkin erotuttiin muista nuorista, kun oli rokkia kuuntelevat nuoret ja iskelmää tai mitä lie kevyttä musiikkia kuuntelevat nuoret.

Voi myös vaikuttaa siltä, että rock ei ole mikään nuorisomusiikin standardi nykyään. 2010-luvun perusmusiikkia lienee EDM eli elektroninen tanssimusiikki. Muutenkin erilaiset tanssimusiikin lajit ovat olleet ehkä vähemmän kapinallinen ja yleisempi trendi nuorilla. Ihmiset haluavat mieluummin kuunnella helppoja rytmikkäitä lauluja, joten rockmusiikin nimeen vannovat nuoret ovat ehkä nykyäänkin perusmassasta eroava, vaikkakin iso ryhmä.