Musiikin striimaus osana nykypäivää

Musiikkimaku on asia, josta ei voi kiistellä – jokaisella on omansa. Jokaisella on tyyli, musiikkimaku ja persoonallisuus, jotka eroavat muista. Yksilöllisyyteen musiikkimaun suhteen liittyy nykyään valtavasti vivahteita muusta kuin itse musiikista, koska persoonallisuus näkyy kaikkialla ja kaikessa, mitä ihminen tekee ja omistaa: pukeutumisessa, tavaroissa, kodissa ja etenkin nykyajan kehittyvässä teknologiassa. Ennen matkustettiin maalta kaupunkiin ostamaan kallis vinyylilevy, tai vuosikymmenen kuluttua cd-levy, ja odotettiin sitä hekumallista hetkeä, kun sen sai soimaan. Nykyään istahdetaan mukavaan asentoon sohvalle ja avataan omaan makuun mukautettu musiikkisovellus tai striimauspalvelu. Vain pari klikkausta, niin kaikki maailman musiikki on kenen tahansa kuunneltavissa. Ennen vanhaan ei voitu kuvitellakaan näin helppoa tapaa kuunnella lempibändiä tai suosikkiartistia. Se mummon vanha lankapuhelin kun ei soittanut mitään muuta kuin pitkää tuuttausta tai hiljaisuutta.

Lähes jokaisella on nykypäivänä älypuhelin. Jopa vanhimman sukupolven edustajille ostetaan älypuhelin jo pelkän turvallisuuden vuoksi. Jokaisella on personoitu puhelin. Suurimmalla osalla on myös muu laite, kuten tietokone tai tabletti, joissa musiikki on yleensä vahvasti esillä. Niissä kaikissa ilmenee oma tyyli – se, mitä ihminen on henkilökohtaisesti. Jos ottaisit käteesi toisen ihmisen puhelimen ja avaisit striimaus-sovelluksen, huomaisit heti, ettei se kuulu sinulle. Oli nykyajan puhelin sitten uusi tai vanha, vanha käsittänee vain jonkin verran vähemmän kiiltoa tai hienoja toimintoja, siitä saa tehtyä omanlaisen siinä missä musiikkimaustakin kehittyy itselle uniikki. Musiikki on kaikkialla. Ostitpa sitten minkä tahansa älypuhelimen, sinulle avautuu mahdollisuus tehdä laitteellesi pieni personoitu musiikkistudio, jossa näkyy vain sinun suosikkisi ja tyylisi eli sinun ikioma musiikkimaailmasi. Sehän on oikeastaan todella mahtava asia: saat itsesi ja musiikkimakusi niin kuuluviin kuin näkyviin ja mielipiteet on helppo ilmaista suullisesti.

Teknologia on mahdollistanut musiikin ylettömän käytön: striimataan, seurataan, tykätään, jaetaan, suositellaan kaverille, striimataan uudestaan. Videot ja sovellukset ovat vallanneet internetin ja älylaitteet osana musiikin maailmaa.

Näyttäisi siltä, että etenkin yksi älypuhelinvalmistaja keskittyy erottuvalla ja uniikilla tavalla musiikkiin ja sen suomiin nautintoihin: tämä valmistaja on Apple ja puhelin on iPhone. Apple iPhonella on hyvin pitkälle kehittynyt ja hienostunut teknologia musiikin saralla. Apple Music on Applen oma palvelu, jossa voi kuunnella ja jakaa musiikkia ja paljon muuta mielenkiintoista. Applen iPhonen omistaa yhä useampi älypuhelimen käyttäjä, koska se on ominaisuuksiltaan hyvin rikas. Tämä osuu yksiin myös musiikin kanssa, sillä Apple Music palvelulla on valtaisat yli 60 miljoonaa tilaajaa.

Päästäkseen nauttimaan tästä monipuolisesta musiikkitarjonnasta tai ylipäätään Applen mielenkiintoisista ominaisuuksista niin musiikkipalvelujen kuin muidenkin toimintojen parissa ei tarvitse vaivautua kuin muutamaan painallukseen. Ai uusi vai vanha? Onko eroa? Yhtä lailla niin myös toimivat käytetyt iPhonet antavat pääsyn Applen musiikkimaailman syövereihin siinä missä uudetkin ostokset. On hyvä tietää, että ei ole pakko maksaa valtavaa summaa voidakseen hankkia Applen valmistaman puhelimen, johon kuuluu takuu kaupan päälle.

Applen musiikkiominaisuudet ovat todistetusti maailmanluokkaa; parasta, ylväintä, monipuolisinta ja kiinnostavinta teknologiaa. Puhelinjätti on tekemässä aivan uutta aluevaltausta kovan kilpailun alalla ja haluaa olla mukana mullistamassa tapaamme kuunnella musiikkia. Nykypäivän musiikin ystävä ei todellakaan pääse tylsistymään – ja lisää on tulossa.