Musiikki kanavoi tunnetiloja – lue lisää siitä, miten musiikkia voi hyödyntää tunnetilojen kanavoimiseen

Musiikki on ollut läsnä ihmisten elämässä oikeastaan niin kauan, kun on ollut ihmisiä. Se on toki kehittynyt ihmiselämän mukana ja nykyinen musiikki eroaa suuresti vaikkapa muutaman sadan vuoden takaisesta. Musiikki on itse asiassa niin suuri asia, että se muodostaa oman osansa kulttuurista. On siis selvää, että musiikilla on jonkinnäköinen rooli aivan jokaisen elämässä. Oli se sitten musiikin kuuntelemista salilla tai vaikkapa automatkoilla, musiikkia on oikeastaan ihan joka paikassa. Nykyisin musiikki on kaikkien saatavilla helpommin kuin koskaan ennen, eikä ole siis ihmekään, että se on yksi parhaista ja suosituimmista tavoista kanavoida tunnetiloja. Tähän artikkeliin olemme koonneet hyödyllistä tietoa tunnetilojen kanavoimisesta musiikin avulla sekä musiikin hyödyntämisestä tunnetilojen kanavoimisessa.

Raivoisa musiikki auttaa vihan tunteeseen – ja toimii lieventävänä tekijänä

Jos sinua suututtaa niin kovin, että mielesi tekisi teroittaa kynnet ja purkaa kiukkusi johonkin, kaipaat todennäköisesti apua tunnetilan lieventämiseen. Voikin olla melko yllättävää, että aggressiivinen musiikki toimii tähän mainiona keinona. Tappomusan kuuntelu saattaa kuluttaa helposti ja pian mieli ja rauhoittuukin, kun tunnetta saa purkaa terveesti musiikkiin.

Ponnekas musiikki auttaa aktiivisen mielentilan nostattamisessa, ja on loistava valinta vaikkapa lenkille tai salille

Kun on aika suunnata lenkille tai salille ja tuntuu siltä, että jalat eivät kanna ja mieli on maassa, kannattaa kokeilla iloista ja ponnekasta musiikkia. Mieli poimii tämän tunnetilan helposti ja hyvä tempo saa jaksamaan vielä hiukan pidempään. Mielesi on virkeä kuin aamusade pikemmin kuin huomaatkaan!

Surullinen musiikki auttaa rypemään itsesäälissä – mikä on joskus ihan okei

Joskus elämä runnoo sellaisella voimalla, että tekee mieli käpertyä sohvannurkkaan jäätelökipon kanssa ja huudattaa surullista musiikkia täydellä volyymilla kuin Bridget Jones konsanaan. Tämä on joskus ihan okei, eikä sitä tarvitse hävetä ollenkaan. Surullinen musiikki auttaa vahvistamaan tätä tunnetta, ja mitä nopeammin saat surun käsiteltyä, sitä nopeammin todennäköisesti huomaat, etteivät asiat välttämättä olekaan ihan niin huonosti ja että elämä saattaakin jatkua kaikesta huolimatta. Tuolloin kaiuttimien nupit voi edelleen pitää kaakossa, mutta musiikin voi vaihtaa johonkin hieman toiveikkaampaan!

Rakkauslaulut saavat mielentilan korkealle ja hormonit hyrräämään

Jokainen tietää varmaan, miltä tuntuu olla rakastunut tai vähintäänkin ihastunut. Mikä mahtava tunne! Siitä tekisi mieli kailottaa muillekin eikä muusta haluaisi edes puhuakaan. Onneksi rakkaus onkin iso osa ihmisten elämää, joten aiheesta löytyy kappale jos toinenkin. Jos siis haluat jakaa ilosi, voit tehdä sen miljoonien muiden kanssa kuuntelemalla klassisia rakkauslauluja. Ei muuta kuin ruusunpunaiset lasit silmille ja menoksi!

Rentouttava musiikki lieventää stressiä

Elämä stressaa joskus ihan kunnolla. Työt ja arki saattavat olla uuvuttavia ja stressaavia, ja niiden ulkopuolellakin pitäisi vapaa-ajalla saada jotakin aikaiseksi. Kannattaakin ottaa pieni hetki päivästä rentouttavan musiikin kuunteluun, asettua makuulle ja ihan vain olla. Kuuntele musiikin sulosointuja, hengitä rauhallisesti ja mieti mukavia asioita. Nukahda vaikka, jos siltä tuntuu! Pieni rentoutustuokio tuo puhtia päivään ja pian kaikki näyttääkin jo paljon aurinkoisemmalta kuin hetkeä aikaisemmin!