Parhaat vinkit kesän musiikkitapahtumiin

Kesä tekee jo kovasti tuloaan, ja ympäri Suomea järjestetään monenlaisia musiikkitapahtumia pitkin suvea. Miten suurissa massatapahtumissa oikein pärjää parhaiten? Mitä asioita kannattaa huomioida kun lähtee kuuntelemaan artisteja festivaaleille? Lue parhaat vinkit, joilla varmistat onnistuneen musiikkielämyksen.

Musiikki on parhaimmillaan mahtava voimavara, ja on ikävä mikäli hieno kokemus menee aivan pieleen. Tästä artikkelista voit lukea, mitä kannattaa tehdä jotta vältät ainakin pahimmat sudenkuopat.

Varaudu säähän

Säälle ei ihminen voi mitään, eikä sitä voi täysin varmasti ennustaa. Monesti musiikkikansa odottaa mahtavaa auringonpaistetta ja lämpöä musiikkitapahtuman ajaksi. Pettymys voi olla valtava, mikäli taivaalta sataakin vettä, ja lämpötila painuu vaikkapa kymmeneen asteeseen. Kannattaa siis asennoitua jo valmiiksi niin, että oli sää mikä hyvänsä, niin aikoo silti nauttia täysin rinnoin.

Varmista että sinulta löytyy joka säähän sopivat vaatteet ja kengät, jotta ei tarvitse yllättyä mikäli sadepisaroita alkaa tippua taivaalta kesken kaiken. Yleensä musiikkifestareille voi ottaa mukaansa laukun tai repun, joten mukaan kannattaa pakata lämpimämmät housut sekä pusero. Sadeviitta on myös hyvä olla mukana, koska kesällä sää voi vaihtua hyvinkin nopeasti. Sadeviitta on helppo laittaa suojaksi, mikäli sade yllättää.

Vaihtokenkiä tulee harvemmin otettua mukaan, mutta mieti kenkävalinta etukäteen tarkasti. Jos on luvassa hellettä, niin voi huoletta laittaa jalkaan jotkin kevyet sandaalit tai vastaavat. Esimerkiksi vagabond kengät voivat olla hyvä valinta. Jos kuitenkin säätiedotus näyttää hieman epävakaista, voi olla fiksumpaa laittaa jalkaansa jotkin hieman paksummat kengät tai jopa kumpparit.

Virittäydy tunnelmaan musiikin avulla

Ennen keikalle tai festivaaleille menoa, voi olla mukava kuunnella omaa suosikkiartistia vaikkapa netistä. Näin pääset oikeaan tunnelmaan. Jos suosikkiartistisi esiintyy tapahtumassa, niin mikäs sen mahtavampaa. Ehkä osaat jonkin hänen kappaleensa sanat ulkoa? Voi olla hieno tunne laulaa keikalla mukana, mikäli muistat sanat.

Varaudu myös siihen, että festivaaleilla ja keikoilla äänentoisto on useimmiten viritetty kovalle. Ääni pitää kuulua kauas ja suurelle yleisölle, joten varsinkin lähellä esiintymislavaa musiikki voi kuulua todella suurella voimakkuudella. Voi olla hyvä ottaa mukaan korvatulpat, jotta voit silti nauttia musiikkielämyksestä vaikka äänenvoimakkuus olisikin sinulle liian kova.

Jos lähdet kuuntelemaan musiikkia lasten tai vauvan kanssa, niin silloin kannattaa ehdottomasti huolehtia kuulon suojauksesta. Lasten korvat ovat paljon herkemmät koville äänille, joten ilman kuulon suojausta ei pidä festivaaleille lähteä.

Moni innokas musiikin kuuntelija varmasti haluaisi päästä katsomaan ja kuulemaan suosikkiartistiaan tai -bändiään eturiviin. Tämä kuitenkaan harvoin onnistuu, joten kannattaa asennoitua jo valmiiksi niin, että nauttii musiikista, olipa sitten itse missä hyvänsä. Musiikki on monelle ihmiselle rentoutumiskeino, joten silloin ei välttämättä näkökontaktia edes tarvita. Voi vain sulkea silmänsä ja antaa aistien viedä, antautua täysin musiikin tunnelmaan. Parhaimmillaan näet esityksen silmiesi edessä, vaikka silmäsi olisivatkin kiinni.

Suurten musiikkitapahtumien aikataulut saattavat monesti viivästyä, joten ei kannata suunnitella omaakaan aikataulua turhan tiukkaan. Siitä ei saa kuin pahan mielen ja pääasia, eli musiikki, saattaa unohtua kokonaan kun purkaa pahaa mieltään ja kiukkuaan. Varaa siis riittävästi aikaa keikalle menoa varten, siirtymiin ja wc-käynteihin, sekä rahaa ruoan ja juoman ostamiseen. Näin varmistat onnistuneen musiikkielämyksen!